Jump to content

StepUp v1.2.0


copygirl
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

I'm getting thrown upwards when I try to round a corner 2+ blocks high. It is like it is trying to make me step up when there is no step there, like bumping into a tree as you pass by it. Any idea why it might do this? I removed all other mods and still happened.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Deviator said:

I'm getting thrown upwards when I try to round a corner 2+ blocks high. It is like it is trying to make me step up when there is no step there, like bumping into a tree as you pass by it. Any idea why it might do this? I removed all other mods and still happened.

I'm noticing a little "bump" as I'm walking around corners but nothing as severe as you describe.

Link to comment
Share on other sites

Not like hundreds of blocks. I was more giving a direction... not west or sideways but up in case that mattered... still a bit jarring when inside small areas and your head ends up in your hallway ceiling lights as you walk out of a room, was wondering if anything can be done to stop it from doing that on multiple vertical blocks that do not represent a single block you could step up onto.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hi there!

This mod isn't working for me. It doesn't even show on the mod menu, though the .cs file is in the folder. I'm on linux, VS 1.14.10. Thanks for your help!

Edit: Here is what i have in the game's log:

6.7.2021 20:08:43 [Error] [StepUp-v1.2.0.cs] Compiler errors during compilation:
6.7.2021 20:08:43 [Error] [StepUp-v1.2.0.cs]     gamemodeauto:  []
6.7.2021 20:08:43 [Error] [StepUp-v1.2.0.cs] An exception was thrown when trying to load assembly:
System.Exception: Could not compile from source files due to errors
  at Vintagestory.Common.ModCompilationContext.CompileFromFiles (Vintagestory.Common.ModContainer mod, System.Collections.Generic.IEnumerable`1[T] paths) [0x00185] in <630cacb4e12041a6a7625435234e588f>:0 
  at Vintagestory.Common.ModContainer.LoadAssembly (Vintagestory.Common.ModCompilationContext compilationContext, Vintagestory.Common.ModAssemblyLoader loader) [0x000b7] in <630cacb4e12041a6a7625435234e588f>:0 

 

Edited by Lid
additional informations
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Lid said:

This mod isn't working for me. It doesn't even show on the mod menu, though the .cs file is in the folder. I'm on linux, VS 1.14.10. Thanks for your help!

That's a strange error. I've never had this when I was playing on 1.14, and the mod also continues working on 1.15. Best advice I can give right now is making sure that the file you downloaded is the correct one.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, copygirl said:

That's a strange error. I've never had this when I was playing on 1.14, and the mod also continues working on 1.15. Best advice I can give right now is making sure that the file you downloaded is the correct one.

I downloaded the only file available from the File tab, and i also tried the one from the Source tab with no luck. Are there other files i could try?

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Lid said:

I downloaded the only file available from the File tab, and i also tried the one from the Source tab with no luck. Are there other files i could try?

You can also download from the first post in this thread. What are the contents of the file? While I don't think that's it - are you running any other mods? Could see if disabling them changes anything.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, copygirl said:

You can also download from the first post in this thread. What are the contents of the file? While I don't think that's it - are you running any other mods? Could see if disabling them changes anything.

Here is what i have in the file (i also tried the first post download, by the way):

using Vintagestory.API.Client;
using Vintagestory.API.Common;
using Vintagestory.GameContent;

[assembly: ModInfo("StepUp", Version = "1.2.0", Side = "Client",
	Description = "Doubles players' step height to allow stepping up full blocks",
	Website = "https://www.vintagestory.at/forums/topic/3349-stepup-v120/",
	Authors = new []{ "copygirl" })]
[assembly: ModDependency("game")]

namespace StepUp
{
	public class StepUpSystem : ModSystem
	{
		public override void StartClientSide(ICoreClientAPI api)
		{
			api.Event.PlayerEntitySpawn += player =>
				player.Entity.GetBehavior<EntityBehaviorControlledPhysics>().stepHeight = 1.2F;
		}
	}
}

And i'm indeed using other mods: Expanded Foods, Primitive Survival, Carry Capacity, Prospector Info, Wattle World, More Roads, Relightable Torch, modBooks and HUDClock. Ah, and i have Compatibility Lib too. I tried to remove every mods but the native ones and your mod, but it still don't show up. That's weird... I even tried to zip the file, just in case, but it doesn't work.

I'm not sure that all the mods are up to date, but they're not that old either. I'll check, though.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

@Lid Okay I've looked into the game code and the only thing I keep seeing is this "gamemodeauto" thing, which appears to be a tool or library. I've used gamemode before myself, though not anymore. I don't quite understand how it sneaks itself into the mod compilation process for Vintage Story source mods. Is it possible for you to uninstall that library / package and retry? (Alternatively, disable it somehow for this game, if that's at all possible - I can't find much on it at the moment.) Also, are you doing anything special to run the game, or do you just start it using Mono? (edit: If you use Lutris, try turning off gamemode for this game; I think that's in the System Options.)

Edited by copygirl
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, copygirl said:

@Lid Okay I've looked into the game code and the only thing I keep seeing is this "gamemodeauto" thing, which appears to be a tool or library. I've used gamemode before myself, though not anymore. I don't quite understand how it sneaks itself into the mod compilation process for Vintage Story source mods. Is it possible for you to uninstall that library / package and retry? (Alternatively, disable it somehow for this game, if that's at all possible - I can't find much on it at the moment.) Also, are you doing anything special to run the game, or do you just start it using Mono? (edit: If you use Lutris, try turning off gamemode for this game; I think that's in the System Options.)

Well, good job detective! ;)

I indeed use Lutris, and when i deactivated Feral Game Mode, your mod is shown in the menu and works perfectly!

Thank you!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.