Elfini13 Posted December 9, 2025 Report Posted December 9, 2025 Wygenerowała mi się mapa .Pojawiłam się na malutkiej wysepce otoczona wodą .Postanowiłam spróbować .Łatwo nie jest o surowce trudno, zwierząt nie ma wcale ale jest dzięki temu ciekawiej Tak się jednak zastanawiam .O ile na normalnej mapie portale nie jest trudno znaleźć to jakie mam szanse na znalezienie portali w świecie który jest zalany wodą z rzadkimi małymi wyspami. Czy jeśli mi się jakiś trafi to przeteleportuje mnie w głębiny gdzie nad głowa będę miała ocean czy jednak będzie ląd . Czy ktoś ma doświadczenie z taką formą gry na zalanym świecie. Jeszcze jedno pytanie , czy istnieje szansa że kiedyś na mojej małej wyspie pojawią się zwierzęta ?.
Evilel Posted December 9, 2025 Report Posted December 9, 2025 1 hour ago, Elfini13 said: Wygenerowała mi się mapa .Pojawiłam się na malutkiej wysepce otoczona wodą .Postanowiłam spróbować .Łatwo nie jest o surowce trudno, zwierząt nie ma wcale ale jest dzięki temu ciekawiej Tak się jednak zastanawiam .O ile na normalnej mapie portale nie jest trudno znaleźć to jakie mam szanse na znalezienie portali w świecie który jest zalany wodą z rzadkimi małymi wyspami. Czy jeśli mi się jakiś trafi to przeteleportuje mnie w głębiny gdzie nad głowa będę miała ocean czy jednak będzie ląd . Czy ktoś ma doświadczenie z taką formą gry na zalanym świecie. Jeszcze jedno pytanie , czy istnieje szansa że kiedyś na mojej małej wyspie pojawią się zwierzęta ?. (What google translate says Elfini13 said) A map generated for me. I appeared on a tiny island surrounded by water. I decided to give it a try. Resources are easy to come by, and there are no animals at all, but that makes it more interesting. I'm wondering, though. While portals aren't difficult to find on a normal map, what are my chances of finding portals in a world flooded with water and sparse small islands? If I find one, will it teleport me to the depths with an ocean overhead, or will there actually be land? Has anyone had experience with this type of gameplay on a flooded world? One more question: is there a chance that animals will appear on my small island someday? I've always found portals in caves, so if you have plenty of caves on your island you wouldn't have much trouble. I've also had several portals send me to portals in caves under water with no serfice access. so i would asume there would always be that potential. (in Polish translated with google) Zawsze znajdowałem portale w jaskiniach, więc jeśli masz dużo jaskiń na swojej wyspie, nie będziesz miał większych problemów. Miałem też kilka portali, które prowadziły mnie do portali w jaskiniach pod wodą, bez dostępu do usług. Więc zakładam, że zawsze będzie taki potencjał.
Broccoli Clock Posted December 9, 2025 Report Posted December 9, 2025 I started a water world, and the fears you have are real. Here is a link to a post that you may find useful. In short, you are right, the teleporters will spawn you underneath the water (although it will be in rock, not just the sea bed). It's not impossible to use them, but can be awkward. Polish Translation Stworzyłem wodny świat i Twoje obawy są prawdziwe. Oto link do wpisu, który może Ci się przydać. : Krótko mówiąc, masz rację, teleportery pojawią się pod wodą (chociaż będą w skałach, a nie tylko na dnie morza). Korzystanie z nich nie jest niemożliwe, ale może być kłopotliwe.
Recommended Posts